Italië

Maffiakopstukken opgepakt in Sicilië, onder wie nieuwe leider Mineo van Cosa Nostra

De Italiaanse politie heeft tientallen maffiosi opgepakt, onder wie Settimo Mineo, de vermeende nieuwe leider van de Cosa Nostra, de overkoepelende organisatie van verschillende Siciliaanse maffiafamilies. Dat meldde de Italiaanse vicepremier Luigi di Maio dinsdag op Instagram. Met de arrestaties zou de Siciliaanse maffia een gevoelige slag zijn toegebracht. De 80-jarige Mineo werd volgens de Italiaanse politie onlangs verkozen tot opvolger van Salvatore ‘Totò’ Riina, de maffiatopman die in 1993 opgepakt werd en vorig jaar in de gevangenis van Parma overleed. „Voor dit gespuis is in Italië geen plaats meer”, aldus Di Maio. Minister van Binnenlandse Zaken Salvini roemde de „buitengewone operatie” van justitie. (Reuters)