Filmoverzicht: meesterlijk ‘Cold War’ over fatale liefde, duikbootromantiek in ‘Kursk’

Recensies Naar de film deze week? Elk shot van ‘Cold War’ kan je inlijsten. ‘Kursk’ richt zich op kameraadschap en overlevingsdrift. Het is geen typische duikbootfilm, al ontkomt de regisseur niet aan scènes met stoïcijnse helden.

 • ●●●●●

  Cold War: Drama

  Elk shot van ‘Cold War’ kan je inlijsten. De film danst door de geschiedenis. Toch duurt hij maar tachtig minuten. Lees de recensie: ‘Cold War’: een meesterlijke film zonder een grammetje vet

  Regie: Pawel Pawlikowski. Met: Tomasz Kot, Joanna Kulig, Borys Szyc. In: 43 bioscopen

 • ●●●●

  Buurman & Buurman Winterpret: Animatiefilm

  De ingrediënten van ‘Buurman & Buurman’ zijn al jaren hetzelfde. Maar de idiote oplossingen van deze klunzige klussers blijven grappig. Lees de recensie: In ‘Buurman & Buurman Winterpret’ gaat weer van alles mis

  Regie: Marek Benes. In: 135 bioscopen. In het Museum van de 20ste eeuw in Hoorn is nog t/m 6 januari 2019 een tentoonstelling over het duo te zien.

 • ●●●●●

  The State Against Mandela and the Others: Documentaire

  ‘The State Against Mandela and the Others’ reconstrueert het Rivonia-proces, waar naast Nelson Mandela negen andere ANC-leden terechtstonden. Lees de recensie: Docu over berucht apartheidsproces houdt geschiedenis levend

  Regie: Nicolas Champeaux en Gilles Porte. In: 18 bioscopen

 • ●●●●●

  All You Need Is Love: Romantische komedie

  Het populaire programma ‘All You Need Is Love’ heeft eindelijk een film. Alleen jammer dat het verhaal zo weinig verrassend is, vol clichématige personages. Lees de recensie: ‘All You Need Is Love’ is gebaseerd op karikaturen

  Regie: Will Koopman. Met: Fedja van Huêt, Frank Lammers, Yannick Jozefzoon, Bracha van Doesburgh, Anniek Pheifer. In: 128 bioscopen

 • ●●●●●

  Kursk: Drama

  ‘Kursk’ richt zich op kameraadschap en overlevingsdrift. Het is geen typische duikbootfilm, al ontkomt de regisseur niet aan scènes met stoïcijnse helden. Lees de recensie: ‘Kursk’: overlevingsdrift met een saus van duikbootromantiek

  Regie: Thomas Vinterberg. Met: Matthias Schoenaerts, Léa Seydoux, Colin Firth, Peter Simonischek, Max von Sydow. In: 35 bioscopen