Elektrische auto’s

Renault met 200 deelauto’s naar Amsterdam

Renault mengt zich met tweehonderd elektrische voertuigen op de deelautomarkt in Amsterdam. Dat kondigde de Franse fabrikant dinsdag aan. De Renaults van het type ZOE rijden vanaf volgende maand door de hoofdstad, als het plan aanslaat wellicht in meer steden. De gemeente Amsterdam verstrekt tot en met het einde van dit jaar parkeervergunningen aan aanbieders van elektrische deelauto’s. Deelauto’s zijn populair in Amsterdam: Renault wordt de tiende aanbieder. Greenwheels en Car2Go zijn de bekendste deelprojecten. Die laatste heeft 340 auto’s in Amsterdam rijden. De auto’s mogen in de hele stad geparkeerd worden. In de in aanbouw zijnde Sluisbuurt en Baaibuurt wordt maar één parkeerplaats per drie huishoudens aangelegd, in de hoop dat mensen geen eigen auto kopen. (NRC)