Brieven

Brieven 5/12/2018

film

Zinloze verleidingen

Afgelopen weekend hebben wij de aangrijpende film A Beautiful Boy gezien na het lezen van het artikel ‘Ik heb altijd een latente angst om verslaafd te raken’ (28/11). Helemaal onder de indruk van dit verhaal hebben we op Youtube naar de hoofdpersonen uit deze film, David and Nic Sheff, geluisterd, die pleiten voor een jongerencultuur zonder drugs. Nic Sheff vertelt dat hij door het gebruik van verdovende middelen in zijn jeugd niet heeft geleerd om adequaat met tegenslagen te kunnen omgaan.

Lees ook: Xtc is zeker niet ‘relatief onschuldig’

Recent heeft Arjen Lubach in zijn programma Zondag met Lubach gepleit voor het legaliseren van xtc. Hij heeft hiervoor bijval gekregen van onder andere ondernemer Duncan Stutterheim. Beide heren hebben wellicht baat bij een groter publiek van 20- en 30-jarigen die onder het genot van een xtc-pilletje hun filmpjes bekijken of festivals bijwonen. Gelukkig zijn onze kinderen van 23 en 26 jaar tot nu toe in staat gebleken tegenslagen het hoofd te bieden, door met frisse moed hun dagelijkse bezigheden daarna weer op te pakken. Dat wens ik alle twintigers toe, zonder al te veel zinloze verleidingen.

Janneke kookt

Een pareltje

Zaterdag gaf Janneke Vreugdenhil bij haar recept een

schets van opkomst en teloorgang van een sinterklaastraditie in een vriendenclub (Klaasfondue, 1/12). Een pareltje: microsociologie van stedelijke subcultuur over een tijdsverloop van tien, misschien vijftien jaar; bovenal een smakelijk verhaal. Hulde.