Zoetwaren

Supermarkten profiteren van recordverkoop Sinterklaas

De sinterklaasomzet van de supermarkten komt uit op een recordbedrag van 754 miljoen euro. Dat is een stijging van ruim 5 procent van vorig jaar, becijferde het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL), de koepelorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven. Het CBL vertegenwoordigt 4.300 supermarkten, waar dagelijks 4 miljoen consumenten boodschappen doen. Hoewel de supermarktbranche nu discussieert over de juiste manier om te waarschuwen voor ongezond eten en overgewicht, blijven zoetigheden tijdens sinterklaas onverminderd in trek. Zoetigheden die het best worden verkocht zijn pepernoten en chocoladekruidnoten in afwijkende smaken. Naast de traditionele chocoladeletter is dit jaar de ‘smaakletter’ in trek, met een zweem van karamel en zeezout. (NRC)