Overname

Unilever koopt voedingsdivisie GSK na maandenlange strijd

Unilever neemt de voedingsdivisie Health Food Drinks over van het Britse GlaxoSmithKline (GSK). Het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern telde 3,3 miljard euro neer voor de bedrijfstak, die vooral actief is in India. Dat meldt Unilever maandag in een persbericht. De divisie is behalve in India ook actief in Bangladesh en twintig andere landen, voornamelijk in Azië. Unilever keert het bedrag uit in geld en aandelen. India is de belangrijkste opkomende markt voor het bedrijf. Het belangrijkste merk binnen de voedingsdivisie van GSK is Horlicks. Om het bedrijfsonderdeel is maanden gestreden tussen Nestlé, Coca-Cola en Unilever. Het is de grootste strategische beslissing van Unilever sinds het besluit in oktober zijn hoofdkantoor toch niet naar Rotterdam te verplaatsen. (NRC)