Jeugdspeler Feyenoord

Summerville wordt geschorst, beboet en krijgt mentale hulp

Feyenoord heeft de 17-jarige jeugdspeler Crysencio Summerville geschorst en beboet voor het „onacceptabele gedrag” tegenover teamgenoot Mats Knoester. Als Summerville zijn schorsing tot 1 januari 2019 heeft uitgezeten, wordt hij verhuurd. De hoogte van de boete, is niet bekendgemaakt. Op jeugdcomplex Varkenoord ontstond vorige week een handgemeen in de kleedkamer. Summerville viel samen met een opgetrommeld familielid verdediger Knoester aan na een incident op de training. De club zal Summerville ook extra mentale begeleiding geven, „om hem niet alleen te straffen maar ook te helpen”. Volgens Feyenoord heeft Summerville aangegeven de straffen te accepteren en nogmaals zijn excuses te zullen maken aan Knoester, diens familie en de spelersgroep van Feyenoords hoogste jeugdelftal. (NRC)