Handbal

Nederland naar tweede ronde EK na winst tegen Spanje

De Nederlandse handbalsters hebben bij het Europees kampioenschap in Frankrijk de volgende ronde bereikt. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen won dinsdag in Montbéliard ook het tweede groepsduel, Spanje werd met 28-27 verslagen. De winnende goal viel in de slotseconde uit een afstandsschot van Lois Abbingh. Nederland leidde bij rust met 14-11, maar keek in de tweede helft tegen een achterstand van twee doelpunten aan. Mede dankzij Nycke Groot, topscorer met negen treffers, kwamen de Oranjevrouwen terug. Nederland, dat zaterdag met 28-25 van Hongarije had gewonnen, speelt woensdag het derde en laatste groepsduel tegen Kroatië. De handbalvrouwen nemen vier punten mee naar de tweede ronde, waarin de twaalf overgebleven landen over twee poules worden verdeeld. (ANP)