Emissieiest

Terugval in autoverkopen door strengere milieueisen

De Nederlandse autoverkopen vallen in november 7,4 procent lager uit dan een jaar eerder, melden brancheorganisaties Bovag en RAI Vereniging. Het is de derde maand op rij met lagere autoverkopen. Die terugval heeft te maken met de nieuwe emissietesten (WLTP), waardoor dealers en importeurs juist tot september nog veel auto's onder het oude regime op kenteken lieten zetten. Over de eerste elf maanden van het jaar zijn er 423.938 auto’s op kenteken gezet, 6,8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is de score van heel 2017, toen 414.538 auto’s werden verkocht, al gepasseerd. Voor deze maand verwachten de brancheorganisaties nog een eindsprint voor de verkoop van elektrische auto's omdat daarvan de bijtellingsregels veranderen op 1 januari. (ANP)