Unilever koopt voedingsdivisie GSK

Het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern telde 3,3 miljard euro neer voor de voedingsdivisie van GSK, die vooral actief is in India.

Kantoor van Unilever in Rotterdam.
Kantoor van Unilever in Rotterdam. Foto Flip Franssen

Unilever neemt de voedingsdivisie Health Food Drinks over van het Britse GlaxoSmithKline (GSK). Het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern telde 3,3 miljard euro neer voor de bedrijfstak, die vooral actief is in India. Dat meldt Unilever maandag in een persbericht.

De divisie is behalve in India ook actief in Bangladesh en twintig andere landen, voornamelijk in Azië. Unilever keert het bedrag uit in geld en aandelen. India is de belangrijkste opkomende markt voor het bedrijf. Het belangrijkste merk binnen de voedingsdivisie van GSK is Horlicks.

Strijd

Om het bedrijfsonderdeel is maanden gestreden tussen Nestlé, Coca-Cola en Unilever. Verwacht wordt dat de deal binnen twaalf maanden is afgerond.

Het is de grootste strategische beslissing van Unilever sinds het besluit in oktober zijn hoofdkantoor toch niet naar Rotterdam te verplaatsen. Vorige week kondigde topman Paul Polman aan op te stappen. Hij wordt opgevolgd door Alan Jope.