Sporter van het jaar

Wielrensters Van der Breggen en Van Vleuten genomineerd voor sportvrouw van het jaar

De wielrensters Anna van der Breggen (wereldkampioen op de weg) en Annemiek van Vleuten (wereldkampioen tijdrijden) zijn samen met de schaatssters Jorien ter Mors en Suzanne Schulting (beiden olympisch kampioen) genomineerd voor de titel sportvrouw van het jaar. Bij de mannen maakt Jeffrey Herlings kans te worden uitgeroepen tot sportman van het jaar. De motorcrosser, dit jaar voor het eerst wereldkampioen in de MXGP, heeft concurrentie van schaatser Kjeld Nuis en turner Epke Zonderland. Nuis behaalde begin dit jaar in Pyeongchang olympisch goud op de 1.000 en 1.500 meter. Zonderland won bij de WK in Qatar goud op de rekstok. De genomineerde paralympische sporters zijn rolstoeltennisster Diede de Groot, snowboardster Bibian Mentel en de rolstoelbasketbalsters. Voor de sportploeg van het jaar komen drie teams in aanmerking: de baanwielrenners van de teamsprint, de hockeyvrouwen en het zeilduo Annemiek Bekkering en Annette Duetz (49er FX-klasse). Jac Orie (schaatsen), Jeroen Otter (shorttrack) en Raemon Sluiter (tennis) kunnen coach van het jaar worden. (NRC)