‘Pijnlijk misverstand’

Philip Freriks krijgt live ontslag op de radio als columnist voor OVT

Presentator Philip Freriks kreeg zondagmorgen live op Radio 1 zijn ontslag aangezegd als columnist van geschiedenisprogramma OVT. Freriks wist van niets. Presentator Jos Palm bood zijn excuses aan voor dit „ernstige misverstand”. Maar Freriks verliet meteen de studio. Je hoorde de deur dichtklikken. De redactie meende dat Freriks zelf weg wilde. Tegen de NOS zei Freriks zondagmiddag dat hij in gesprek is met de VPRO. „We zijn in een verzoenende fase”. Het betrof volgens hem inderdaad een misverstand. „In april heb ik gezegd dat ik het wat ingewikkeld vond, met de afstand naar Parijs.” Hij rekende daarna op een gesprek. „Daar heb ik niets meer van gehoord en ineens hoor je dat het ophoudt.” Freriks presenteert ook tv-quiz De Slimste Mens. Vroeger presenteerde hij het NOS Journaal. (NRC)