Klimaat

Shell gaat vermindering CO2-uitstoot koppelen aan salaris

Shell gaat concrete doelen stellen om de CO2-uitstoot van het bedrijf te verminderen en zal het beloningsbeleid van het topmanagement deels daaraan verbinden. Dat heeft het bedrijf maandag gemeld. Grote aandeelhouders hadden daar op aangedrongen. Het besluit zal naar schatting circa 1.200 werknemers raken met een hoge positie in het bedrijf. Over de precieze invulling zal nog gesproken worden met de aandeelhouders. Daarna moeten de plannen worden goedgekeurd op de aandeelhoudersvergadering in 2020. Een van de beleggers die druk uitoefende op Shell was pensioenfonds ABP, dat onderdeel is van het investeerderscollectief ‘Climate Action 100+’. Vorig jaar beloofde Shell in 2050 de CO2-uitstoot die voortkomt uit zijn producten te hebben gehalveerd. (NRC)