Handbal

Winst Oranje

Hungarian right back Anna Kovacs (2ndR) vies with Dutch center back Nycke Groot (L) and Dutch center back Maura Visser (R) during the Women Euro 2018 handball Championships group C preliminary round match between Hungary vs Netherlands on December 1, 2018 at the Axone arena in Montbeliard. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP)
Hungarian right back Anna Kovacs (2ndR) vies with Dutch center back Nycke Groot (L) and Dutch center back Maura Visser (R) during the Women Euro 2018 handball Championships group C preliminary round match between Hungary vs Netherlands on December 1, 2018 at the Axone arena in Montbeliard. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP) SEBASTIEN BOZON

De Nederlandse handbalsters zijn het EK in Frankrijk begonnen met een overwinning op Hongarije. In Montbéliard werd het zaterdag 28-25 voor de Nederlandse ploeg, met op doel Tess Wester (foto midden). Bij rust was het nog 11-11. Kelly Dulfer was in de slotminuten op dreef vanaf de cirkel en scoorde tweemaal. Laura van der Heijden was topschutter met zes goals. Spanje is maandag de tweede tegenstander in de groep van vier, waarvan de eerste drie naar de tweede ronde gaan. De punten uit de groepsfase tellen dan mee. In dezelfde groep C won Spanje met 25-18 van Kroatië (foto links). In groep A won Denemarken al van Zweden (foto boven) en van Polen. Ook Servië, met keepster Katarina Tomasevic, versloeg de Poolse vrouwen (foto rechtsonder)