Goede Tijden, Slechte Tijden

Televisie en musicalacteur Dave Mantel (37) overleden

De Nederlandse acteur, fotograaf en filmmaker Dave Mantel is zaterdagochtend op 37-jarige leeftijd plotseling overleden. Dat maakt zijn familie bekend via Instagram. Mantel werd in 2013 bekend als Menno Kuiper in Goede Tijden, Slechte Tijden. Hij maakte in de serie televisiegeschiedenis: zijn personage trouwde met tegenspeler Lucas (Ferry Doedens), in het eerste homohuwelijk in een soap op de Nederlandse televisie. Na GTST speelde Mantel onder andere een stalkende ex in De overgave van Floor en in de hoofdrol van Frank Farmer in de musical The Bodyguard. Op televisie speelde Mantel rollen in series Divorce en Dokter Tinus. In 2005 ronde Mantel de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie af. In het Instagram-bericht meldt zijn familie dat Mantel op een natuurlijke wijze is overleden. (NRC)