Corruptie

Politie Israël vraagt opnieuw om vervolging premier Netanyahu

De Israëlische politie ziet voldoende grond om premier Benjamin Netanyahu en zijn echtgenote Sara aan te klagen voor omkoping en andere vormen van corruptie. Dat melden diverse internationale media, waaronder het Israëlische dagblad Haaretz. De aanbeveling komt bij twee eerdere aanbevelingen van de politie aan de Israëlische procureur-generaal. Die moet besluiten over een eventuele vervolging. De premier zou als minister van Communicatie – een post die hij tussen 2014 en 2017 naast zijn premierschap bekleedde – telecomgigant Bezeq hebben bevoordeeld, in ruil voor gunstige berichtgeving over hemzelf op de populaire nieuwssite Walla, gerund door het bedrijf. Volgens Haaretz bemoeiden Netanyahu en zijn staf zich intensief met wat er op Walla verscheen. (NRC)