Bosbranden

Aantal vermisten in Californië naar beneden bijgesteld naar 25

Het aantal vermiste personen bij de bosbranden in Californië is zondag bijgesteld naar 25. Dat is een groot contrast met twee weken terug, toen de autoriteiten nog van 1.300 vermisten uitgingen. Nu blijkt dat deze mensen nog in leven zijn, maar niet hadden gemeld dat zij veilig waren. Het was voor de autoriteiten lastig om overzicht te krijgen in de chaos die ontstond nadat begin november hevige bosbranden duizenden mensen op de vlucht hadden gejaagd. Door de aanhoudende droogte en de harde wind kon het vuur aan de westkust zich razendsnel verspreiden. Zeker 88 mensen kwamen om het leven. Dat het aantal vermisten zo hoog werd ingeschat, had ook te maken met de slordige registratie van personen. Een vast bevolkingsregister ontbreekt en sommige namen dubbelden op de lijst van vermisten. (NRC)