Boksen

Wilder behoudt wereldtitel WBC na onbeslist gevecht tegen Fury

De strijd om de wereldtitel van de internationale boksbond WBC, tussen de Amerikaan Deontay Wilder en zijn Britse uitdager Tyson Fury, is zaterdagavond in Los Angeles onbeslist geëindigd. Fury had het overwicht in negen van de twaalf rondes, maar ging in de slotfase tweemaal tegen het canvas. De juryleden waren verdeeld en konden geen winnaar aanwijzen. Daardoor behield de 33-jarige Wilder, die vond dat hij het gevecht met twee knock-downs „echt had gewonnen”, zijn wereldtitel. Fury (30) kon leven met de jurybeslissing en zei dat hij helemaal „terug is”. De ‘Gipsy King’, die in 2015 Vladimir Klitsjko versloeg en wereldkampioen werd, maakte in juni zijn rentree na zijn gedwongen afscheid in 2016. De Brit was aan drugs en drank verslaafd geraakt en moest zijn titel afstaan. (NRC)