Baanwielrennen

Goud voor Matthijs Büchli en Laurine van Riessen in Berlijn

Matthijs Büchli heeft zaterdag tijdens de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Berlijn het sprintonderdeel keirin gewonnen. De Nederlander was de snelste in de finale met zes man en pakte het goud na een ultieme versnelling van dik 68 kilometer per uur. Zondag haalde hij ook nog zilver op de sprint, nadat hij in de finale in twee heats had verloren van de Australische wereldkampioen Matthew Glaetzer. Bij de vrouwen won Laurine van Riessen goud veroverd op de keirin. Ze klopte in de sprint de Duitse Emma Hinze en de Japanse Yuka Kobayashi. Jan Willem van Schip haalde brons op het olympische onderdeel omnium, Theo Bos werd derde op de kilometer tijdrit. In het weekeinde werd ook bekend dat Hugo Haak de nieuwe bondscoach van de baansprinters wordt, als opvolger van Bill Huck. (ANP)