Voormalig GTST-acteur Dave Mantel (37) overleden

Mantel maakte televisiegeschiedenis met het eerste soap-homohuwelijk op de Nederlandse televisie.

Mantel op de rode loper van het Musical Awards Gala, vorig jaar in Utrecht.
Mantel op de rode loper van het Musical Awards Gala, vorig jaar in Utrecht. Foto Levin den Boer/ANP

De Nederlandse acteur, fotograaf en filmmaker Dave Mantel is zaterdagochtend plotseling op 37-jarige leeftijd overleden. Dat maakt zijn familie bekend via Instagram.

Mantel werd in 2013 bekend als Menno Kuiper in Goede Tijden, Slechte Tijden. Hij maakte in GTST televisiegeschiedenis: zijn personage trouwde met tegenspeler Lucas (Ferry Doedens), in het eerste homohuwelijk in een soap op de Nederlandse televisie. Ook speelde Mantel onder andere een stalkende ex in de verfilming van De overgave van Floor en in de musical The Bodyguard.

Hij rondde in 2005 de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie af. Sinds kort woonde hij samen met zijn vriendin in Amsterdam. In het Instagram-bericht vermeldt zijn familie dat Mantel op natuurlijke wijze is overleden.