‘Ik weet dat ik waardevol en bijzonder ben’

Verdienen & Uitgeven Professioneel spreker Lucinda Douglas (48) verdient vier keer modaal. Met haar man - en personal assistent - Richard en kinderen woont ze in Apeldoorn. „Met de Mercedes verdubbelde mijn tarief."

Foto Bob van der Vlist

IN

‘Als ik ’s ochtends wakker word zeg ik: ‘Richard, wat staat er op de zakelijke rekening?’ Mijn man is mijn fulltime personal assistent en weet precies waar ik sta, zodat ik weet of ik druk moet zetten achter een bepaalde offerte.

„Ik werkte in het bedrijfsleven en verdiende 9.000 euro per maand. Maar de eerste tien jaar van het leven van mijn oudste dochter zat ik alleen maar in vergaderingen, waardoor ik veel van haar miste. Ik wist: dit is niet goed, en verliet de corporate levensstijl. Nu ben ik female leadership mentor, ik help vrouwen succesvol te zijn op zakelijk en persoonlijk vlak. Ik ben auteur en spreker – deze zomer op een top in Nigeria, volgende week sta ik in München.

„Ik vind dat ik veel waard ben, dus ook goed betaald mag worden. Ik heb geen angst en the sky is the limit. Mijn bureau uit New York belde: ‘Lucinda, we hebben een aanvraag voor je’. Met een starttarief van 3.000 euro voor een lezing van 45 minuten. Dat vind ik een oké bedrag, maar ik loop er niet warm voor.

„Imago is voor mijn business heel belangrijk, en ik weet dondersgoed hoe ik mezelf moet branden en wat ik wil uitstralen. Mensen moeten denken: wow, hier wil ik bij zijn. Kijk naar Kim Kardashian en Richard Branson: doordat zij zo beroemd zijn, wordt alles wat ze doen een succes.”

UIT

‘Ik ben praktiserend christen, daardoor heb ik geleerd dat ik waardevol en bijzonder ben. Elke zondag schenk ik koffie in de kerk en maak een praatje met mensen uit de gemeenschap. Ik schenk een tiende van mijn inkomen aan de kerk.

„Spullen doen mij helemaal niks. Mijn kleding, tot mijn lingerie aan toe, wordt gesponsord. Ik heb een Mercedes omdat ik het belangrijk vind voor mijn imago en voor mijn klanten.

„Ik ging naar mijn klanten toe en zei: ik heb de auto, dus nu verdubbel ik mijn tarief. Ook heb ik mezelf pumps van Feraggio cadeau gedaan, die kostten 365 euro. Maar verder woon ik gewoon in een rijtjeshuis. En als ik morgen niks meer heb, haal ik mijn schouders op en loop ik verder.

„Ik heb drie kinderen. Mijn dochter van 24, de oudste, reist de hele wereld over. Ik zei tegen haar: ‘Ga niet studeren, dat is het ergste wat je kunt doen.’ Ze ontleren je wat het is om leuk te zijn, je moet de wereld ontdekken. Met haar ga ik veel op reis, in de winterperiode pakken we zes bestemmingen in Europa.

„Mijn laatste grote uitgave was de verbouwing van de badkamer voor 13.500 euro, die was erg gedateerd. We lieten een minimalistische en open ruimte ontwerpen, die onze persoonlijkheid laat zien. Dat is gelukt, het is een badkamer die precies op mij lijkt: transparant, ik heb niks te verbergen.”