Witwassen

Ook invallen bij raad van bestuur Deutsche Bank

De Duitse politie en justitie hebben vrijdag opnieuw invallen gedaan bij Deutsche Bank in een witwasonderzoek. Daarbij zijn alle acht leden van de raad van bestuur op de korrel genomen. Hun kantoren werden doorzocht, lieten ingewijden aan persbureau Bloomberg weten. Deutsche Bank zou volgens documenten die bij de Panama Papers naar buiten kwamen cliënten hebben geholpen met het optuigen van dubieuze rekeningen in het buitenland. Daarmee zou de bank hebben bijgedragen aan witwassen. Donderdag viel justitie al binnen bij het hoofdkantoor van Deutsche. Het onderzoek richt zich op zeker twee bankmedewerkers. Een daarvan werkt op de afdeling die financiële criminaliteit moet opsporen, de andere werkt op de afdeling vermogensbeheer. (ANP)