Nederlandse hockeymannen verpulveren Maleisië: 7-0

Het Nederlandse mannenteam heeft weten te overtuigen in zijn eerste wedstrijd op het WK in India, onder ander door drie goals van Jeroen Hertzberger.

Jeroen Hertzberger viert een van zijn drie goals in de wedstrijd tegen Maleisië.
Jeroen Hertzberger viert een van zijn drie goals in de wedstrijd tegen Maleisië. Foto via Philippe de Putter/ANP

De Nederlandse mannenhockeyers heeft zaterdag overtuigend gewonnen in zijn eerste wedstrijd op het WK in India. De Nederlandse mannen waren met 7-0 te sterk voor het team van Maleisië, de nummer 12 van de wereldranglijst.

Nederland, de huidige nummer vier van de wereld, opende de score door een goal van Jeroen Hertzberger, die de bal - al dan niet met de bolle kant - binnen schoot. De videoscheidsrechter werd geraadpleegd en die gaf Hertzberger na een minutieuze bestudering van de beelden het voordeel van de twijfel.

In het tweede kwart ging het snel. Eerste tikte Mirco Pruyser de 2-0 binnen en daarna was het opnieuw Hertzberger die, op aangeven van Pruyser, wist te scoren.

Tweehonderdste interland

Ondanks dat de Maleisische keeper Kumar Subramaniam een flink aantal knappe reddingen maakte, bleven de Nederlanders ook in het derde kwart met gemak het net vinden. Het werd 4-0 uit een strafcorner door een goal van Mink van der Weerden en de 5-0 kwam van Robbert Kemperman, die scoorde nadat Kumar in eerste instantie opnieuw fraai redde. Kemperman speelde zaterdag zijn tweehonderdste interland.

Uit de zevende strafcorner van de wedstrijd wist Thierry Brinkman met een harde backhand in de rebound te scoren. Acht seconden voor het einde van de wedstrijd schoot Hertzberger hard zijn derde van de wedstrijd binnen; een backhand in de verre hoek.

De volgende wedstrijd van de Oranje-mannen is op woensdag 5 december tegen Duitsland. Beide landen zijn favorieten voor de winst in groep D. Alleen de poulewinnaar plaatst zich direct voor de kwartfinales. De nummers twee en drie gaan naar een tussenronde.