Fastfood Amerikaanse tacoreus verlaat Nederlandse markt alweer

FILE- This Aug. 3, 2017, file photo shows a Taco Bell sign at a restaurant in Hialeah, Fla. Yum Brands, Inc., which operates Taco Bell, KFC and Pizza Hut reports earnings Wednesday, Oct. 31, 2018. (AP Photo/Alan Diaz, File)
FILE- This Aug. 3, 2017, file photo shows a Taco Bell sign at a restaurant in Hialeah, Fla. Yum Brands, Inc., which operates Taco Bell, KFC and Pizza Hut reports earnings Wednesday, Oct. 31, 2018. (AP Photo/Alan Diaz, File) Alan Diaz

Fastfoodketen Taco Bell sluit per direct zijn Nederlandse vestigingen. Het bedrijf bevestigt dat na berichtgeving in het Eindhovens Dagblad, maar spreekt de hoop uit de drie restaurants snel weer te kunnen openen. De plotselinge sluiting is volgens Taco Bell ingegeven door een „managementherstructurering” van de franchisenemer. Taco Bell had in Nederland restaurants in Breda, Tilburg en Eindhoven waarvan de eerste ruim anderhalf jaar geleden openging. Het bedrijf had de ambitie uitgesproken om door te groeien naar vijftig restaurants door heel Nederland. Het van oorsprong Amerikaanse Taco Bell serveert Mexicaans eten. Het bedrijf heeft meer dan zevenduizend restaurants wereldwijd, waarvan ruim vierhonderd buiten de VS. (ANP)