Recensie

Recensie

Duister werk van David Lynch in Maastricht

Foto Helmut Newton

David Lynch is wereldberoemd als medebedenker en regisseur van de cultserie Twin Peaks en maker van films als Mulholland Drive. Dat hij ook beeldende kunst maakt, wist heel lang bijna niemand. Een tentoonstelling van zijn beeldende werk is nu te zien in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Curator Stijn Huijts: „De beeldende kunst van David Lynch is net als zijn films behoorlijk duister. Hij is gefascineerd door textuur en gebruikt nauwelijks kwasten. Hij boetseert bijna met zijn handen het materiaal op een drager. In vroeger werk, zoals Rat Meat Bird (1996), zitten een dode vogel en rat verwerkt.”

Tentoonstelling
Someone is in my House David Lynch in het Bonnefantenmuseum, Maastricht. T/m 28 april 2019. bonnefanten.nl