‘De kleinste is echt een kaasmeisje’

Joris Vlasman (41) is niet zo vaak in de supermarkt. Normaal bestellen hij en zijn vrouw online boodschappen, voor ongeveer 120 euro per week, maar die worden pas maandagavond bezorgd. Ze moeten nog een paar gerechten overbruggen.

Waarom doet u online boodschappen?

„Gemak. En je ziet het, met kinderen is het niet altijd makkelijk. Ze racen de hele winkel door.” Zijn dochter van 2 en zoon van 5 liggen, kruipen of hangen om hun eigen, kleine winkelwagentjes. „En het gaat maar door.”

Even later bij het inpakken: „Nu ben ik dus bang dat mensen moeten wachten totdat ik alles in de tas heb gestopt.”

Wat hebben de kids zelf in hun wagentjes gelegd?

„Nu niks, we hebben haast. Maar de kleinste houdt veel van kaas. Zij is echt een kaasmeisje. Ze wil het zelfs op de kipsaté.”

Ook van die blauwe kaas?

„Ja, die gaat op een toastje of door de pasta. Geeft een lekker pittige smaak.”

U heeft de sterkste koffie gekocht die ik ken.

„Ik hou van sterk, mijn vrouw is van de minder sterke bakken. Deze capsules zijn geschikt voor allebei: espresso en lungo.”

Wat heben jullie altijd in huis?

„Pasta, we eten veel pasta. Altijd volkoren. Dit keer hebben we speltpasta gekocht, omdat mijn vrouw last heeft van haar maag. We gaan kijken of dat helpt. Ook drinken we veel fruitshakes. Yoghurt met diepvriesfruit, maar ook met groente. Elke ochtend. Althans, dat is de bedoeling.”