Boksen Olympisch bokstoernooi 2020 op losse schroeven

Het is allerminst zeker dat er op de Spelen van 2020 (Tokio) een bokstoernooi wordt gehouden. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft besloten de voorbereidingen voor het olympische bokstoernooi op te schorten en de internationale bond AIBA aan een onderzoek te onderwerpen. Het IOC is bezorgd over de bestuurlijke en financiële problemen bij de bond. Boksen is nog niet definitief geschrapt van de Spelen, benadrukt het IOC. Een van de punten is de recente verkiezing van de Oezbeek Gafoer Rahimov tot AIBA-voorzitter. Het IOC ziet hem als een sleutelfiguur in een internationale criminele organisatie. Boksen is sinds 1904 onderdeel van de Spelen. Legendes als Muhammad Ali, Joe Frazier, George Foreman en Sugar Ray Leonard en wonnen goud in hun carrière. De Nederlandse Nouchka Fontijn veroverde op de Spelen van Rio in 2016 zilver. (ANP)