Recensie

Recensie

‘Beautiful Boy’: verslaving als smerige ziekte

Het op waargebeurde feiten gebaseerde Beautiful Boy weet perfect de tweestrijd te vangen waarin journalist David Sheff (Steve Carell) belandt als zijn oudste zoon Nic (Timothée Chalamet) verslaafd raakt aan de extreem destructieve drug crystal meth. De eerste Amerikaanse film van de Belg Felix Van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De helaasheid der dingen) is gebaseerd op de memoires van Nic en David Sheff en weet ver weg te blijven van de liefde-overwint-allesclichés. In Beautiful Boy is verslaving een smerige ziekte die ervoor zorgt dat gebruikers niet verder kunnen kijken dan hun volgende roes en al helemaal niet opmerken wat ze aanrichten.

Film: drama
Beautiful Boy Regie: Felix Van Groeningen. In: 53 bioscopen

●●●●