Thuiskok

Lo Mai Chi

Fruit: Mango Isolated on White Background
Fruit: Mango Isolated on White Background

Onze wereldreis eindigt deze week met de beroemde Chinese zoete kokosballetjes gevuld met mango, bijgedragen door Eveline, die geboren werd in de buurt van Shanghai, opgroeide in het Brabantse Udenhout en nu vijf restaurants heeft in Rotterdam en Eindhoven. Het ketanmeel vindt u in de toko.

Doe het ketanmeel samen met de bloem en poedersuiker in een kom. Voeg de melk en kokosmelk toe en meng tot een geheel. Voeg de gesmolten boter toe en roer goed. Giet het beslag in de platte schaal, zet in de stoompan en stoom circa tien minuten op hoog vuur. Dek het gestoomde beslag af met vershoudfolie en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd de mango in kleine stukjes. Deel het gestoomde beslag in acht gelijke stukken. Druk elk deel met je handen plat en leg er wat mangostukjes op. Vouw het deeg om de mango tot je een bolletje hebt. Bestrooi rondom met geraspte kokos en serveer.