G20

Trump zegt ontmoeting met Poetin af vanwege Russisch-Oekraïense twist

President Trump heeft een geplande ontmoeting met de Russische president Poetin afgezegd vanwege het Russische optreden in de Zee van Azov. Daar nam de Russische marine zondag drie Oekraïense schepen in beslag en werd de bemanning gearresteerd. Volgens Trump is het „voor alle partijen beter” om de ontmoeting met Poetin, dit weekend tijdens de G20 in Buenos Aires, niet door te laten gaan. Volgens het Witte Huis besloot Trump in het vliegtuig naar Argentinië de ontmoeting af te zeggen. Het Kremlin zei in een reactie niet officieel op de hoogte te zijn gesteld. Als de ontmoeting inderdaad uitvalt, dan krijgt Poetin „een paar extra uren voor nuttige vergaderingen”, aldus het Kremlin. (NRC)

G20: Gastland Argentinië Economie pagina 6-7