Excelsior geeft 3-0-voorsprong uit handen

De Rotterdammers scoorden in de eerste helft driemaal, maar zagen hun voorsprong uiteindelijk toch in een 3-3 gelijkspel verzanden.

FC Utrecht-speler Simon Gustafson scoort de 3-3 vanuit een strafschop.
FC Utrecht-speler Simon Gustafson scoort de 3-3 vanuit een strafschop.

Excelsior heeft tegen FC Utrecht een grote voorsprong uit handen gegeven. Het spectaculaire duel in Rotterdam eindigde in 3-3, nadat de thuisploeg met 3-0 de rust was ingegaan.

Twitter avatar fcutrecht FC Utrecht Wat een avond. Wat een wedstrijd. Van 3-0 achter naar 3-3. Straks meer over #excutr op https://t.co/ZSmA873iWd en de social mediakanalen van #fcutrecht! https://t.co/hTqiTHZdcY

Hoewel de eerste kans voor de bezoekers was, stond het na acht minuten 2-0 voor Excelsior. Elías Már Ómarsson schoot een rebound binnen en aanvoerder Ryan Koolwijk zette zijn ploeg met een bekeken schot op 2-0. Scheidsrechter Richard Martens wees na een licht duwtje van Mark van der Maarel aan Jeffrey Fortes naar de stip, waarop Luigi Bruins de strafschop benutte.

Revanche

Na de rust herstelde de ploeg van coach Dick Advocaat in tien minuten tijd de verhoudingen. Gyrano Kerk schoot in de 55e minuut hard de 3-1 langs doelman Sonny Stevens. Invaller Nick Venema maakte zijn naam waar door opnieuw in korte tijd te scoren: 3-2. Nadat door tussenkomst van de VAR een overtreding van Excelsior alsnog binnen het strafschopgebied was beoordeeld, maakte Simon Gustafson vanaf elf meter de 3-3.

FC Utrecht had onder Advocaat de goede vorm te pakken met zestien punten uit acht duels. Tegen Excelsior wist de club pas na rust, met het inbrengen van Venema, druk te zetten. Excelsior was na het wegvallen van Koolwijk en Lorenzo Burnet kwetsbaar en liet Utrecht terugkomen. Utrecht-verdediger Sean Klaiber moest in de slotfase met de tweede gele kaart van het veld.