Verenigde Staten Senaat keert zich tegen Trumps zachte aanpak van Saoedi-Arabië

De Amerikaanse Senaat heeft zich woensdag uitgesproken tegen de manier waarop de Amerikaanse regering omgaat met Saoedi-Arabië. Democraten en Republikeinen schaarden zich met 63 tegen 37 stemmen achter een voorstel om maatregelen te nemen om de Amerikaanse steun voor de Saoedische bombardementen in Jemen in te trekken. Het een duidelijk signaal aan de regering-Trump, vooral doordat Republikeinen openlijk afstand nemen van president Donald Trump. De harde opstelling van de Senaat is ingegeven door de moord op journalist Jamal Khashoggi. Hoewel er signalen zijn dat de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman daar de hand in heeft gehad, maakte Trump duidelijk dat hij de relatie tussen Washington en Riad niet op het spel wil zetten. (NRC).

Correctie (29 november 2018): De uitslag van de stemming in de Amerikaanse Senaat was 63 stemmen voor, 37 stemmen tegen – niet 67 stemmen voor, 37 stemmen tegen, zoals in een eerdere versie van dit stuk stond vermeld.