Thuiskok

Mchawcha

Het mooie aan Mooncake is dat het onderbelichte landen aan bod laat komen zoals Algerije, dat een heel rijke zoete traditie heeft. In Frankrijk weten ze er alles van, daar vind je veel typisch Algerijnse lekkernijen in vele kleuren en maten.

Mchawcha is een heel traditioneel gerecht dat ik van vroeger ken en dat mijn zus nog steeds af en toe maakt. Dit recept is van de Nederlands-Algerijnse Maissa. Als u meer cakestructuur wilt, zoals ik dat gewend ben van huis uit, kunt u meer bloem gebruiken.

Klop de eieren en het zout met een mixer goed los. Voeg de bloem, een eetlepel olie en het bakpoeder toe. Meng voorzichtig met een spatel. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan. Schenk het beslag in één keer in de pan, doe het deksel erop en bak de omelet op middelhoog vuur. Draai de omelet om als de bovenkant niet meer vloeibaar is en bak bruin.

Leg een bord op de pan en keer de pan om. Schenk een royale hoeveelheid honing over de omelet en serveer direct.