Opinie

Sollicitant

Op de vacature ‘medewerker bediening’ hebben twee mannen gesolliciteerd. Voordat ik de gesprekken inga, check ik de cv’s. Een van hen had toch een scan van zijn pasfoto ingeleverd? Ik haal wat papieren overhoop en vind het A4’tje met de foto van een Brad Pitt-lookalike. Tijd om de eerste sollicitant op te halen. Omdat ik hem in het café niet zie zitten, roep ik zijn naam. Een jongeman met zwart haar staat van de barkruk op en steekt zijn hand uit. Verbaasd kijk ik in de bruine ogen. „Hè? Ik heb net je foto bekeken. Ik verwachtte een blonde jongeman met helderblauwe ogen.” Daarop antwoordt hij: „Klinkt alsof ik tegenval. Heeft het nog zin om te solliciteren?”

Lezers zijn de auteur van deze rubriek. Een Ikje is een persoonlijke ervaring of anekdote in maximaal 120 woorden. Insturen via ik@nrc.nl