Zes geknevelde personen aangetroffen in illegale sigarettenfabriek in Limburgse Susteren

In de loods zat een illegale sigarettenfabriek. Vermoedelijk zijn de medewerkers overvallen. De politie doet onderzoek.

Een beschadigde auto bij een loods in Susteren. De politie heeft in een loods in het Limburgse stadje zes personen gekneveld aangetroffen.
Een beschadigde auto bij een loods in Susteren. De politie heeft in een loods in het Limburgse stadje zes personen gekneveld aangetroffen. Foto Etienne Zegers/ANP

De politie heeft dinsdagavond zes geknevelde Poolse mannen aangetroffen in een loods in het Limburgse stadje Susteren. Zij werden gevonden nadat een andere Poolse man bebloed bij buren had aangeklopt omdat “men hem iets wilde aandoen”. De bewoners hebben de politie gewaarschuwd. Dat liet de bewoner weten aan de regionale nieuwssite 1Limburg.

In de loods zat een illegale sigarettenfabriek, zo maakte de politie woensdagmiddag bekend. Vermoedelijk zijn de mannen overvallen, maar het onderzoek loopt nog. De eigenaar van de loods is dinsdagnacht aangehouden, maar het is nog niet bekend of hij of zij iets te maken heeft met het misdrijf.

Auto door hek

In een weiland nabij de loods is ook een zwaarbeschadigde auto gevonden. Het lijkt erop dat de Poolse man hiermee door het hek bij de loods is gereden, om daar weg te komen. De man zou hierop te voet op zoek zijn gegaan naar hulp, waarna hij dus aanklopte bij het woonhuis.

Volgens 1Limburg is de loods van een transportbedrijf. De politie kon dit op het moment van schrijven nog niet bevestigen omdat de recherche nog bezig is met het onderzoek, meldt een woordvoerder tegen NRC.