Thuiskok

Letter di Pinda

Ik kende het niet, maar dit is een van de bekendste koekjes van de Antillen. In S-vorm, dus perfect voor wie de chocoladeletters beu is en een alternatieve lekkernij voor Sinterklaas wil maken. Of gewoon zomaar, want alleen een pinda-allergie is een geldig excuus om deze lekkere koekjes niet te proberen.

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Vet twee bakplaten in met boter en bestuif met wat bloem. Maal de pinda’s fijn in de keukenmachine. Zeef de bloem boven een grote kom en voeg het bakpoeder, zout, de kaneel en kruidnagel toe. Klop in een aparte kom de boter met de suiker op tot een luchtige crème. Voeg een voor een de eieren toe aan het botermengsel. Voeg de pinda’s en het vanille- en amandelextract toe en meng goed. Voeg de droge ingrediënten toe en kneed tot een soepel deeg. Bestuif je handen met wat bloem, vorm circa 25 keer de letter S van het deeg en leg de letters op de bakplaten. Bak de koekjes circa 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze bros en goudbruin van kleur zijn. Laat even afkoelen en serveer.