Rotterdam

Sportjournalist en stadverslaggever Mark Hoogstad op 48-jarige leeftijd overleden

Foto Vincent Mentzel

Journalist Mark Hoogstad is dinsdagochtend op 48-jarige leeftijd overleden in Rotterdam. Hoogstad was onder meer sportjournalist en stadsverslaggever in Rotterdam voor NRC Handelsblad en werkte achttien jaar lang voor de krant. In 2012 stapte Hoogstad over naar het AD/Rotterdams Dagblad, waar hij onder andere de gemeentepolitiek volgde. In 2017 zegde hij daar zijn vaste baan op om als freelance-correspondent Rotterdam voor Trouw te gaan schrijven. In februari van dit jaar verscheen zijn boek Rotterdam, stad van twee snelheden. Daarvoor kreeg hij vorige maand de Persprijs Rotterdam. De uitreiking was met ruim een maand vervroegd vanwege de ziekte van Hoogstad. In februari werd bij hem uitgezaaide prostaatkanker vastgesteld. (NRC)