PSV na verlies uitgeschakeld van overwintering Europees voetbal

De thuiswedstrijd verloor PSV tegen FC Barcelona met 1-2 . Daardoor maakt PSV geen kans meer om als derde in de poule te eindigen en daarmee te overwinteren in Europa.

Barcelona-speler Arturo Vidal in duel met PSV-spits Luuk de Jong in de kansenrijke Champions League wedstrijd.
Barcelona-speler Arturo Vidal in duel met PSV-spits Luuk de Jong in de kansenrijke Champions League wedstrijd. Foto Toussaint Kluiters/Reuters

PSV heeft woensdagavond de thuiswedstrijd in de Champions League tegen FC Barcelona met 1-2 verloren. Lionel Messi besliste het duel met een goal en een assist, Luuk de Jong deed voor PSV nog wat terug met een kopbal in de laatste tien minuten. Door het verlies maakt de Eindhovense club geen kans meer op de derde plek in de poule en daarmee overwintering in de Europa League.

PSV moest tegen Barcelona, dat al geplaatst was voor de volgende ronde in de Champions League, minimaal gelijkspelen. Tottenham Hotspur moest in de andere wedstrijden punten verliezen. Maar de naaste concurrent van PSV won de wedstrijd tegen Internazionale met 1-0. Daardoor is de Londense club niet meer te achterhalen door PSV en eindigt de club van trainer Mark van Bommel met nog een wedstrijd te gaan als vierde in de poule.

Kansenrijke wedstrijd

De wedstrijd ging op en neer met veel kansen voor beide clubs. In de eerste helft raakte PSV tweemaal de paal en eenmaal de lat. Ook Barcelona kreeg goede kansen, maar twee keer tikte een PSV-verdediger de bal voor de lijn van het PSV-doel weg. Ook in de tweede helft waren er volop kansen voor beide clubs. In de zestigste minuut wist Barcelona de bal achter doelman Jeroen Zoet te krijgen. Lionel Messi dribbelde binnen de zestien langs twee PSV-spelers en schoot in de korte hoek raak. Vanuit een ingestuurde vrije trap van Messi belandde negen minuten later de bal voor Gerard Piqué die knap de 2-0 binnen schoot.

Acht minuten voor tijd wist PSV-spits Luuk de Jong toch een kans te verzilveren. Hij kopte de bal knap raak vanuit een voorzet van linksback Angelino. PSV zette daarna nog aan, maar wist geen doelpunt meer te maken. De vorige wedstrijd tegen de Spaanse club verloor PSV kansloos met 4-0, mede dankzij een hattrick van Lionel Messi.

Door het verlies blijft PSV steken op één punt. FC Barcelona was en blijft koploper met dertien punten. Tottenham Hotspur komt door de winst tegen Internazionale op zeven punten en stijgt naar de tweede plek. De nummer drie van de poule mag na de winterstop verder in de Europa League, de nummers één en twee gaan door in de Champions League.

Lees ook: ‘Stevie’ Bergwijn is niet meer weg te denken