Filmoverzicht: prachtig acteerwerk in ‘Beautiful Boy’, ‘The Grinch’ is ook geschikt voor kersthaters

Recensies Naar de film deze week? In ‘Beautiful Boy’, over een drugsverslaafde zoon, wordt bijzonder goed geacteerd. In de nieuwe animatiefilm gaat de Grinch weer heerlijk brommend en klagend door het leven.

 • ●●●●

  Beautiful Boy: Drama

  Af en toe is ‘Beautiful Boy’ iets te gelikt, maar de hoofdrolspelers weten perfect de tweestrijd te vangen van een vader met een drugsverslaafde zoon. Lees de recensie: Uitzonderlijk acteerwerk stuwt ‘Beautiful Boy’

  Regie: Felix Van Groeningen. Met: Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney. In: 53 bioscopen

 • ●●●●

  The Grinch: Animatie

  De Grinch gaat ook in deze animatiefilm heerlijk brommend en klagend door het leven. Totdat hij een vertederend meisje ontmoet. Lees de recensie: Een zoete kerstfilm die ook geschikt is voor kersthaters

  Regie: Yarrow Cheney, Scott Mosier. Met de stemmen van: Benedict Cumberbatch, Cameron Seely, Rashida Jones en Pharrell Williams. In: 99 en 147 bioscopen (Originele en Nederlandse versie).

 • ●●●●

  De chaque instant: Documentaire

  De Franse documentairemaker Nicolas Philibert (‘Être et avoir’) filmde jonge verpleegkundigen in opleiding voor een liefdevol portret. Lees de recensie: Diep respect voor verpleegkundigen dankzij ‘De chaque instant’

  Regie: Nicolas Philibert. In: 17 bioscopen

 • ●●●●●

  Good Manners: Horror

  ‘Good Manners’ is een dubbelfilm. In het eerste deel wordt kindermeisje Clara verliefd op de zwangere Ana, die nogal wat weerwolftrekjes heeft. In het tweede deel volgen we het kind van Ana, dat ook weerwolvenbloed lijkt te hebben. Lees de recensie: Braziliaanse weerwolvenfilm kent betoverende momenten

  Regie: Juliana Rojas, Marco Dutra. Met: Miguel Lobo, Isabél Zuaa, Marjorie Estiano. In: 15 bioscopen

 • ●●●●●

  Becoming Astrid: Biopic

  ‘Becoming Astrid’, de film over de vrijgevochten Astrid Lindgren is optimistisch en specifiek. Maar een aantal essentiële vragen wordt niet aangestipt. Lees de recensie: Astrid Lindgren wordt gered door haar fantasie

  Regie: Pernille Fischer Christensen. Met: Alba August, Trine Dyrholm. In: 30 bioscopen

 • ●●●●

  Niet Schieten: Drama

  ‘Niet Schieten’ begint met een emotionele climax aan het begin van de film. Maar regisseur Stijn Coninx weet de spanning in de film over de Bende van Nijvel knap vast te houden. Lees de recensie: Film over Bende van Nijvel legt open wond van België bloot

  Regie: Stijn Coninx. Met: Jan Decleir, Viviane De Muynck, Jonas van Geel, Mo en Kes Bakker. In: 13 bioscopen

Correctie (29-11-2018): eerder stond in dit artikel ‘alle premières op een rij’. Niet alle filmpremières staan in dit overzicht.