Thuiskok: Pepitas

We beginnen in Argentinië met de koekjes van Nuria. Het is een variant op een kweeperentaart die haar oma vroeger maakte. Mij brachten ze meteen terug naar vroeger, toen mijn moeder nog koekjes met jam maakte. Als u geen kweepeerpasta of –jam heeft, kunt u uiteraard een andere smaak gebruiken.

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Mix de boter, suiker, bloem en de citroenrasp. Splits de eieren, voeg de eierdooiers toe en mix. Het eiwit heb je voor dit recept niet nodig. Haal het mengsel uit de mixerkom en kneed tot een soepel deeg. Laat een uur rusten in de koelkast. Maak rolletjes van het deeg met een doorsnede van anderhalve centimeter en plaats nog eens twintig minuten in de koelkast. Snijd van de rolletjes schijfjes van een centimeter dikte. Maak in elk schijfje een klein kuiltje. Vul een spuitzak met kweepeerpasta en vul het kuiltje van de koekjes. Bak de koekjes zes à acht minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en serveer.