Journalist Mark Hoogstad (48) overleden

De voormalig verslaggever van NRC Handelsblad won vorige maand de Persprijs Rotterdam 2018.

Mark Hoogstad op een foto uit 2011
Mark Hoogstad op een foto uit 2011 Foto Vincent Mentzel

Journalist Mark Hoogstad is dinsdagochtend op 48-jarige leeftijd overleden in Rotterdam. Hoogstad was onder meer sportjournalist en stadsverslaggever in Rotterdam voor NRC Handelsblad en werkte achttien jaar lang voor de krant.

In 2012 stapte Hoogstad over van NRC Handelsblad naar het AD/Rotterdams Dagblad, waar hij onder andere de gemeentepolitiek volgde. In 2017 zegde hij daar zijn vaste baan op om als freelance-correspondent Rotterdam voor dagblad Trouw te gaan schrijven.

In februari dit jaar verscheen ook zijn boek Rotterdam, stad van twee snelheden. Daarvoor werd hij vorige maand onderscheiden met de Persprijs Rotterdam.

De uitreiking van de prijs was al met ruim een maand vervroegd vanwege de ziekte van Hoogstad. In februari werd bij hem uitgezaaide prostaatkanker vastgesteld.

Na jaren als stadhuis-watcher wilde Mark Hoogstad wat anders, totdat hij ziek werd. In oktober kreeg hij de Persprijs Rotterdam: ‘Alle sympathie verbaast me, want ik heb een bitse, harde kant’

Correctie (27 november 2018): In een eerdere versie van dit stuk stond dat Hoogstads boek over Rotterdam vorig jaar verscheen. Dat klopt niet. Het was begin dit jaar. Hierboven is dat aangepast.