Derde aanhouding in onderzoek viervoudige moord Enschede

Maandagmiddag werden al een 32- en een 57-jarige man aangehouden.

Het pand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede waar de vier slachtoffers aangetroffen werden.
Het pand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede waar de vier slachtoffers aangetroffen werden. Foto Tom Huysman/ANP

Een derde verdachte is maandag aangehouden in verband met de viervoudige moord in Enschede eerder deze maand. De 30-jarige man, waarvan de politie verder alleen bekend maakte dat hij uit de regio Twente komt, is laat op de avond aangehouden. Dat meldt de politie dinsdag.

Maandag werden twee andere verdachten, een 32- en 57-jarige man uit Hengelo, ook aangehouden in verband met de gewelddadige dood van vier mannen in Enschede. De politie trof op 13 november vier lichamen aan in een growshop, een winkel met onder meer benodigdheden voor het kweken van hennep, in Enschede. De slachtoffers, vier mannen tussen de 27 en 62 jaar oud, werden waarschijnlijk doodgeschoten.

Net als het duo uit Hengelo wordt de dinsdag opgepakte man ook verdacht van betrokkenheid bij “een geweldsincident” op 7 november in de stad. Daarbij zou geschoten zijn, stelt de politie. Twee van de later doodgeschoten mannen waren bekenden van de politie. Zij werden opgepakt toen 17 kilo hennep aangetroffen werd in het winkelpand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede. Ze verkeerden in afwachting van hun strafproces op vrije voeten.