Zes tips om op pad te gaan in december

Uit Er is genoeg te doen deze maand. NRC geeft tips.

Festival Carnavale
Festival Carnavale Foto’s Valerie Kuypers, Natuurmonumenten, Theater aan de Schie
 1. Mary Poppins Returns

  In het vervolg op de klassieke familiefilm Mary Poppins speelt Emily Blunt de nanny. Ze keert terug in het leven van de inmiddels volwassen Jane en Michael Banks. Deze keer landt ze op het gazon met een vlieger in plaats van een paraplu. Andere bekende namen die meespelen zijn Colin Firth en Meryl Streep. Familie, nostalgie, een vleugje magie – met Kerst mag het.

  Vanaf 19 december in de bioscoop.

 2. De Notenkraker door het Charkov City Opera & Ballet

  Geen december zonder Notenkraker. Het balletgezelschap en orkest van de Charkov Opera brengen een traditionele versie van het sprookje. Klassiek ballet met muziek van Tsjaikovski, geschikt voor het hele gezin.

  T/m 2 januari in Theater aan de Schie in Schiedam

  De Notenkraker door het Charkov City Opera & Ballet. Foto’s Valerie Kuypers, Natuurmonumenten, Theater aan de Schie

 3. Festival Carnavale

  Vuurspuwers, een draaimolen, ouderwetse kijkdozen en een vlooiencircus. Het Huijgenspark in Den Haag is in de laatste dagen van het jaar het decor van een winterse kermis vol vreemde en hartverwarmende acts.

  27 t/m 30 december in Den Haag

  Festival Carnavale. Foto’s Valerie Kuypers, Natuurmonumenten, Theater aan de Schie

 4. Gigagrote schaatsbaan

  Als de voorspelde strenge winter uitblijft, kan je altijd nog naar Winters Delft om te schaatsen. Op de campus van de TU Delft is een enorme schaatsbaan aangelegd, elke woensdagavond is er discoschaatsen.

  7 december t/m 7 januari in Delft

 5. Drijvende kerstmarkt

  Naar Duitsland rijden voor een kerstmarkt is niet meer nodig. Op verschillende plekken in Nederland worden kerstmarkten georganiseerd, compleet met glühwein, braadworsten, lichtslingers en huisjes met nepsneeuw op de daken. In Leiden is op de Nieuwe Rijn de enige drijvende kerstmarkt van Nederland.

  15 t/m 27 december in Leiden

  De enige drijvende kerstmarkt in Nederland. Foto’s Valerie Kuypers, Natuurmonumenten, Theater aan de Schie

 6. Lichtjestochten en winterwandelingen

  Genoeg van al het binnenzitten, het samen tafelen en ‘gezellig doen’? Natuurmonumenten organiseert winterwandelingen, lichtjestochten en sterrenkijkavonden. Of help een dagje mee als vrijwilliger in de duinen.
  Zie: natuurmonumenten.nl