Twee arrestaties na viervoudige moord Enschede

De twee mannen uit Hengelo worden ook verdacht van een ander gewelddadige misdrijf eerder deze maand.

Foto Tom Goossens/Getty
Foto Tom Goossens/Getty

Twee mannen uit Hengelo zijn maandag aangehouden voor betrokkenheid bij de viervoudige moord in Enschede op 13 november. Justitie verdenkt de 32-jarige en 57-jarige er ook van betrokken te zijn bij een mishandeling eerder deze maand.

Volgens de Twentse krant Tubantia zijn de twee vader en zoon. Een van hen zou op de A1 in de richting van Enschede zijn gearresteerd. De politie pakte de andere verdachte op bij een appartementencomplex in de binnenstad van Hengelo.

De politie in Enschede, die tachtig rechercheurs op de zaak heeft gezet, doorzoekt in het kader van zowel de viervoudige moord als de mishandeling nog meer panden in de provincie Overijssel. Ze sluit meer aanhoudingen niet uit.

Vier lijken in growshop

De twee verdachten hebben volgens de politie op 7 november een man in Hengelo mishandeld en bedreigd. Er zou toen ook geschoten zijn. Enkele dagen later trof de politie, op 13 november, vier lijken aan in het pand van een growshop in Enschede. De vier slachtoffers, tussen de 27 en 62 jaar oud, waren doodgeschoten.

De gemeente Enschede en justitie hielden het pand aan de Van Leeuwenhoekstraat al langer in de gaten. Deze zomer trof de politie in het gebouw een hennepkwekerij aan en 17 kilo gedroogde henneptoppen. Twee van de later doodgeschoten slachtoffers werden toen opgepakt. Zij waren in afwachting van hun strafproces op vrije voeten.

Eerder hield de politie twee mannen uit Dordrecht aan voor betrokkenheid bij de viervoudige moord. Zij worden inmiddels niet meer verdacht van betrokkenheid.