Rellen

Uitstel beladen return

Foto’s AP, AFP, Reuters

Het tweede duel in de finale van de Copa Libertadores tussen River Plate en Boca Juniors, de aartsrivalen uit Buenos Aires, ging ook zondag niet door. Op verzoek van Boca Juniors stelde de Zuid-Amerikaanse bond Conmebol de beladen return in het stadion van River Plate (foto boven) uit. Dinsdag overlegt de Conmebol met de clubs over een nieuwe datum. Volgens Argentijnse media wil Boca Juniors dat de return – het eerste duel eindigde in 2-2 – niet meer gespeeld wordt. Boca Juniors claimt de eindzege in de ‘Champions League van Zuid-Amerika’ na de ongeregeldheden van zaterdag rond het stadion van River Plate. De spelersbus van Boca Juniors (foto links onder) werd bekogeld door fans van River Plate (in rood-wit op de andere foto’s). Diverse spelers raakten gewond door rondvliegend glas en hadden last van hun ogen door traangas. De return werd tot zondag uitgesteld, maar de spelers van Boca voelden zich niet in staat te spelen.