Eredivisie

PSV en Ajax vervolgen hun zegereeks zonder moeite

Luuk de Jong (rechts) heeft gescoord voor PSV.
Luuk de Jong (rechts) heeft gescoord voor PSV. Foto ANP Pro Shots

PSV en Ajax blijven een klasse apart in de eredivisie. Regerend landskampioen PSV won ook de dertiende wedstrijd van dit seizoen moeiteloos. In Eindhoven versloeg de koploper zaterdagavond sc Heerenveen met 3-0. De wedstrijd was na 37 minuten al min of meer gespeeld, toen scheidsrechter Pol van Boekel na het bekijken van de televisiebeelden Morten Thorsby van Heerenveen de rode kaart gaf. Op dat moment leidde PSV met 1-0. De doelpunten van PSV kwamen van Hirving Lozano, Luuk de Jong met een fraaie omhaal, en opnieuw Lozano. PSV houdt vijf punten voorsprong op Ajax, dat eerder op de dag had gewonnen bij NAC Breda (3-0). Het was voor Ajax de zevende zege op rij. NAC kwam in de veertigste minuut op achterstand door een eigen doelpunt van debutant Jethro Mashart. Invaller Zakaria Labyad zette Ajax in de 54ste minuut op 2-0, Klaas-Jan Huntelaar maakte in blessuretijd de 3-0. (NRC)