Nederlands hockeyteam wint zevende Champions Trophy

De Nederlandse vrouwenploeg wist zondag met gemak te winnen van Australië: 5-1.

Yibbi Jansen van Nederland in duel met Australië tijdens de Champions Trophy.
Yibbi Jansen van Nederland in duel met Australië tijdens de Champions Trophy. Foto André Weening/ANP

De Nederlandse hockeysters hebben zondag de Champions Trophy gewonnen. Oranje was in het Chinese Changzhou veel te sterk voor Australië. De verjongde ploeg van bondscoach Alyson Annan zegevierde in de finale met 5-1.

Voor Nederland kwamen Xan de Waard en Eva de Goede in de eerste helft tot scoren. Na de rust bracht Maddy Fitzpatrick uit een strafcorner heel even de spanning terug door de 2-1 te maken, maar in de 43e minuut herstelde Lauren Stam de marge van twee treffers. Ook zij scoorde uit een korte hoekslag. Daarna kwamen ook Maxime Kerstholt en Maria Verschoor nog tot scoren.

Oranje won alle zes wedstrijden in de 23ste editie van het toernooi, dit keer in China. Ook het groepsduel met Australië, de nummer drie van de wereldranglijst, werd gewonnen. Dat eindigde in 3-0. Nederland veroverde de Champions Trophy, die dit jaar voor het laatst werd georganiseerd, voor de zevende keer. Oranje prolongeerde eerder dit jaar in Londen de wereldtitel. (ANP)