Podcast

Haagse Zaken: Kerk of kiezer, de worsteling van de ChristenUnie

De ChristenUnie, de Benjamin van de coalitie, bestaat achttien jaar en is zowel in levensjaren, als politiek volwassen geworden. De partij regeert en stijgt als enige van zijn coalitiegenoten in de peilingen.

Met Gert-Jan Segers als lijsttrekker en regeringsdeelname in Rutte III, heeft de ChristenUnie potentie tot groei, ook buiten hun voornamelijk christelijke achterban. Maar is er wel een mogelijkheid om te verbreden zonder hun in te leveren op hun christelijke kernwaarden? In deze aflevering van Haagse Zaken duidt politiek verslaggever Petra de Koning waar de ChristenUnie terrein wint en waar ze tijdens de formatie moesten inleveren. Politiek redacteur Enzo van Steenbergen vertelt over het moeilijkste dossier van de partij: medische ethiek.

Luister ook naar de vorige aflevering van Haagse Zaken: Bestaat uw gemeente straks nog?.