Lokaal bestuur

Assense burgemeester Marco Out zegt zijn VVD-lidmaatschap op

De burgemeester van Assen, Marco Out, heeft donderdag zijn lidmaatschap van de VVD opgezegd. Hij voelde zich de afgelopen tijd „ongemakkelijk” bij de partij. Daarom gaat hij verder als partijloze burgemeester, meldt hij op Twitter. Volgens Out botst het lidmaatschap van de VVD met zijn „professionele waarden en mening”. Als reden noemt hij onder meer het plan van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff om criminaliteit in probleemwijken dubbel te straffen. Dat „druist volledig in tegen mijn rechtsgevoel”. Ook kritiseert hij het VVD-idee om de discretionaire bevoegdheid rondom asielzaken af te schaffen. „Ik voel niet voor een samenleving waar regels boven verstand worden geplaatst.”

Zorg om leiderswisseling bij VVD pagina 6