Nieuwe oeververbinding bij Rotterdam om drukke snelweg A16 te ontlasten

Dat heeft verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur, VVD) afgesproken met Rotterdam en Den Haag, omliggende gemeenten en de provincie Zuid-Holland.

Foto Bas Czerwinski / ANP

Rotterdam krijgt een nieuwe oeververbinding voor autoverkeer en openbaar vervoer, die de steeds drukker wordende A16 moet ontzien. Dat heeft verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur, VVD) afgesproken met Rotterdam en Den Haag, omliggende gemeenten en de provincie Zuid-Holland. Het akkoord is onderdeel van een pakket met afspraken voor de bereikbaarheid in heel Nederland, het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport. Hoe de oeververbinding vorm krijgt, of het bijvoorbeeld een brug of een tunnel wordt, wordt nog nader onderzocht, en wanneer het werk klaar is, moet ook nog blijken. De twee potentiële locaties zijn Feyenoord-Kralingen en Ridderkerk-Krimpen aan den IJssel. (NRC)